blog head image
Betty Smits van Sonsbeek is vanuit haar werkzaamheden bij VOS/ABB projectleider van Verbindend Leren. In Betty's Blog schrijft ze columns over actuele zaken en ontwikkelingen die te maken hebben met de relatie VMBO-bedrijfsleven.

right

Weblog 14 Betty Smits van Sonsbeek

 

Weblog 14 van Betty Smits van Sonsbeek.
 
Pareltjes……
 
Op 31 mei sluiten we het project verbindend leren af. Dat doen we met een slotconferentie in Zwijndrecht. In de column van Victor van Zeeland leest u daarover meer.
 
Een van de onderdelen van het programma is een gesprek o.l.v. Dolf Jansen, de presentator van de slotconferentie, met een aantal ambassadeurs uit de regio’s, waar eerder de conferenties hebben plaats gevonden. In het kader van de voorbereiding van de slotconferentie ben ik momenteel bezig die ambassadeurs nog eens te bezoeken.
 
Ik kan alleen maar zeggen dat ik tot nu toe pareltjes verbindend leren ben tegen gekomen.
De Kamer van Koophandel in Amsterdam, die zich mede verantwoordelijk voelt voor het verbindend leren in Zaanstad. Er is zelfs geld beschikbaar gesteld voor leerlingenvervoer naar bedrijven.
 
De woningcorporatie Aramis in Roosendaal, die het concept voor de woonzorgboulevard heeft ontwikkeld en een budget van 1 miljoen heeft gereserveerd voor maatschappelijk ondernemen.
 
De school voor maatwerk in Groningen, waar risicovolle leerlingen alle kansen krijgen om niet uit de boot te vallen.
 
Het nieuwe VMBO in Oss, gebouwd tegen het nieuwe stadion. Het is hartverwarmend te zien hoe succesvol de formule van verbindend leren: regionale aanpak en laagdrempeligheid tot duurzame effecten heeft geleid.
 
Meer informatie over de diverse regio’s treft u aan op www.verbindendleren.nl onder de rubrieken Noord, West, Zuid en Oost.
 

 

printen